Persoonlijk blog: Alles...

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 14:44

“Alles wat ik doe heeft nut”

Zo voel ik me vandaag. Heel ontspannen en dik tevree. Wat een zalig gevoel! Ik kan niks anders zeggen.

Als je me beter wil leren kennen, lees onderstaande. En anders wens ik je een heel fijn weekend verder! Liefs, Julia

 

“Alles wat ik doe heeft nut”

 

Dit gevoel heb ik nooit gehad toen ik in loondienst zat. Nu ik een eigen bedrijf heb, nu snap ik het nut van mijn bestaan….dit klinkt heel dramatisch, maar ik wil graag met jullie mijn gedachten delen:

 

Ik heb heel vaak en heel lang niet begrepen waarom ik hier op aarde ben. Dé Grote vraag… deze vraag heeft een veel te groot antwoord nodig en dat antwoord heb ik niet gevonden. Dat maakte me dat ik me ook niet waardevol voelde of dat het nut had om zichtbaar te zijn en überhaupt dat ik eigenlijk alleen maar een last was voor iedereen om me heen.

 

Ik heb 7 jaar geleden mijn leven volledig omgegooid. Ben keihard aan mezelf gaan werken en daarna een eigen bedrijf begonnen (want met PTSS is fulltime in loondienst niet mogelijk). Ik bepaal mijn eigen leven en dat geeft mij echt een gevoel van vrijheid. Ja, het is knokken en doorzetten, maar tevens ook zo mooi en geeft mij de kans om te meer te genieten van het leven.

 

Er zijn 3 redenen waarom ik vandaag voor het eerst in mijn leven deze emotie voel

  1. Ik ben begin 2020 begonnen met niet meer op zaterdagen werken, helemaal niks. Man, dat duurde maaaanden dat ik elke zaterdag ertegen moest vechten, want ik wou nog zoveel afmaken en doen en niet achterlopen enz. maar ik heb volgehouden en n.a.v. de december analyse heb ik besloten dat dit jaar door te zetten. Dus gisteren heerlijk de hele dag gechillt, pootjes in de lucht, heerlijk in m’n uppie/eigen bubbel, m’n verslavingen erbij: Chips Cola en TV. Nu wil ik niet meer anders.

Afgelopen vrijdag was ik bij de presentatie van 1 van mijn klanten waarin zij het nut van ontspannen en inspanning nog eens goed uitlegde en waar voor effect dat heeft op het lichaam en de geest. I so agree :-D

  1. Vanmorgen zag ik een filmpje van Simon Sinek, waarin hij uitlegt dat geld verdienen wel degelijk waardevol is in het leven. Korte uitleg: Je bedrijf….dat is de mooie auto, maar als je geen benzine kan kopen, dat heeft de auto geen nut, sta je stil. Ik had, kwam ik achter, een slecht beeld over geld verdienen. Een paar blokkades waren: je word een slecht mens en gaat naar de hel. Je mag niet meer verdienen dan je ouders en zussen en broer want dan doe je hun tekort en zal ik gestraft worden. In 2019 toen ik bijna mijn gewenste omzet bereikte (en daarmee over mijn blokkades zou gaan) werd ik enorm ziek... ik kon maanden lang niks meer. Anyway, ik wist dat ik iets moest veranderen, wist niet hoe. In januari 2020 was ik bij Millionaire Mind Intensive een hele intensieve cursus waar oude gedachten worden overschreven door nieuwe overtuigingen. I’m free now :-D Geld verdienen is leuk, geld uitgeven/investeren trouwens ook 😊
  2. Sinds een half jaar bied ik een eenmalig losse service aan voor de ondernemers die nog niet de financiën hebben om mijn ondersteuning te veroorloven of gewoon voor de ondernemers die het liefst nog zelf alles onder eigen beheer houden (wat ook helemaal prima en begrijpelijk is) het is een Sparsessie Timemanagement. Ik ga dan met de ondernemer kijken naar zijn/haar hele leven en zodoende dat de ondernemer naar huis gaat met het gevoel: ‘Ha, ik zie weer licht aan het eind van de tunnel’ of ‘Ik weet waar ik naartoe wil’ of Heerlijk, ik heb mijn zelfregie weer terug en het plezier in mijn werk/het ondernemen.’
    Anyway….ik pas sinds december de adviezen die ik geef tijdens die sessies toe op mijn eigen leven :-D Lange tijd zei ik: de schilder schildert thuis niet, maar ik kwam erachter dat mijn schilder Leo (tevens mijn netwerkmentor) wel degelijk thuis schildert…leuk hè. Blijkbaar hebben die adviezen toepassen nu 1,5 maand later het effect op mij dat ik dit gevoel heb vandaag.

 

YES!!!!

Alles wat ik vandaag doe heeft nut. M’n huis schoonmaken zodat ik de rest van de week me kan focussen op werk of tijd heb om naar vrienden te gaan. M’n week-afwas doen, zodat ik van de week kan koken.  M’n geschreven uren van de afgelopen week checken, kijken of er wat mist M’n taken van afgelopen week langslopen, en nog afronden wat ik WIL. Alvast m’n agenda voor komende week bekijken en de wekkers alvast zetten (want niet 1 dag is hetzelfde in mijn leven, echt totaal verschillend. Niet 1 wekker staat 2 dagen om dezelfde tijd). Alvast wat werk doen voor mijn klanten, zodat zij direct ermee aan de slag kunnen op maandag = goed begin vd week. En zelfs als ik erg weinig doe en toegeef aan rust, dan heeft dat nog nut…want ontspanning is nodig (zeker voor de creatieve brein) voor inspanning en andersom. Wat een heerlijk gevoel!! Dit gun ik de hele wereld toe.

Fijn weekend verder en een hele fijne en succesvolle week. Liefs Julia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.